Hallitus

Järjestön hallitus ja päätöksenteko

Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja kaksi varsinaista jäsentä sekä viisi varajäsentä. Rahastonhoitaja voi kuulua hallitukseen. Hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan vuosikokouksessa. Vuosikokouksessa ovat äänivaltaisia jäsenmaksun maksaneet jäsenet. Hallitus kokoontuu vähintään viisi kertaa vuodessa. Hallitus johtaa yhdistyksen toimintaa kokousten välissä.

 

Hallituksen jäsenenä voi osallistua päätöksentekoon kokouksissa, edustaa yhdistystä erilaisissa yhteyksissä sekä olla mukana vaikuttamassa järjestön toimintaan ja saamelaisnuoria koskevaan politiikkaan.

 

Hallituksen varsinaiset jäsenet 2017:

Petra Laiti, puheenjohtaja

”Olen 21-vuotias ja Inarista kotoisin, mutta asun ja opiskelen Helsingissä. Vaikutan hallituksessa nyt toista vuotta ja olen myös YK:n alkuperäiskansanuorten foorumin (GIYC) focal point -raportoija. Vapaa-aikanani bloggaan ja käyn pääkaupunkiseudun kouluissa luennoimassa saamelaisista. Nykäise minua hihasta tai lähetä sähköpostia, jos haluat kysyä jotain tai muuten jutella!”

Ida-Maria Helander, varapuheenjohtaja

”Hei, olen Ida-Maria Helander. Olen 27-vuotias ja opiskelen Oulun yliopistossa, Giellagas-instituutissa saamelaista kulttuuria. Olen kasvanut Ivalossa, isäni kotipaikka on Tenojokivarressa, Rovisuvannossa ja äitini taas Sodankylän Kukasjärvellä. Vapaa-aikanani vietän paljon aikaa ystävien, perheen ja suvun kanssa. Seuraan myös Saamenmaan sekä muiden alkuperäiskansojen tilanteita ja tapahtumia ja pyrin vaikuttamaan, sekä antamaan panokseni niiden edistämiseksi. Olen ollut mukana SSN:n toiminnassa reilut kuusi vuotta, aluksi hallituksen varajäsenenä, sitten varapuheenjohtajana ja vuodet 2015-2016 puheenjohtajana.”

Enni Similä, sihteeri

”Heippa! Olen Enni Similä, 20-vuotias ja Ivalosta kotoisin. Juureni ovat Karhujärvellä ja Karigasniemellä, Kamiljoella.
Luen ensimmäistä vuotta Oulun yliopistossa, Giellagas-instituutissa, saamelaista kulttuuria ja olen kiinnostunut kansainvälisestä politiikasta. Haluan olla mukana vaikuttamassa saamelaisnuorten asioihin ja Suomen Saamelaisnuorissa pääsen sen tekemään.”

Milla Pulska, jäsen

”Olen Milla Elmiina Pulska ja olen kotoisin Vuotsosta. Toinen asuinpaikkani on Oulu, jossa opiskelen yliopistossa taide- ja taitopainotteiseksi luokanopettajaksi. Opiskelen myös saamen kieltä. Vapaa-ajallani mm. teen saamelaismusiikkia ja olen porotöissä. Olen kiinnostunut taidekasvatuksesta ja kielen elvyttämisestä. Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä.”

Xia Torikka, jäsen

”Minä olen Xia Torikka. Olen kotoisin Angelista, Inarijoen varresta ja Muotkatuntureiden keskeltä. Olen kasvanut porosaamelaisessa perheessä ja haluan itsekin jatkaa porotaloutta. Ammattinimikkeeni on media-assistentti, ja työskentelen tällä hetkellä Saamelaiskäräjillä projektituottajana eli olen elokuvan tekijä, porotyttö, toimittaja ja tuottaja. Olen kiinnostunut edistämään saamelaista mediamaailmaa, yhteisöä sekä erityisesti saamenkieltä. Saamenkieli on minun äidinkieli. ensimmäinen kieli jonka olen oppinut, joten se onkin minulle sydämen asia.”

 

Varajäsenet:

Marianne Ketola

”Olen Marianne Ketola. Olen kasvanut porotalousperheessä Karesuvannossa. Olen lukiossa, ja vapaa-ajalla olen metsässä ja urheilen. Olen kiinnostunut saamelaisasioista koska ne koskevat minua.”

Jyri Hetta

”Nimeni on Jyri Hetta. Olen Sodankylän kunnan Vuotsossa koko ikäni asunut 19-vuotias mies. Opiskelen tällä hetkellä lukion viimeistä luokkaa Ivalossa. Olen ollut Inarin Nuorisovaltuuston jäsenenä, varajäsenenä, varasihteerinä ja varapuheenjohtajana viimeisen kolmen vuoden aikana. Harrastuksiini kuuluvat kitaransoitto, tietokonepelit, musiikki ja kirjojen lukeminen.”

Laura Niittyvuopio

Anne Olli

Oula Järvensivu

 

Neuvonantajat ja muut hallituksen ulkopuoliset aktiivijäsenet:

Laura Kurri, rahastonhoitaja

Anni-Sofia Niittyvuopio, neuvonantaja

Sunna Valkeapää, neuvonantaja

Ture Laiti, neuvonantaja

Rosa-Máren Magga, neuvonantaja