Hae jäseneksi

Hae jäseneksi

  • Valitse syntymäaikasi, tai kirjoita se muodossa pp.kk.vvvv
  • Kirjoitathan kuvassa näkyvät kirjaimet/sanat kenttään!

 

Jäsenyys

Suomen Saamelaisnuoret ry:n jäseneksi voit liittyä täyttämällä sähköisen tai paperisen jäsenhakulomakkeen. Sähköisen lomakkeen löydät nettisivuiltamme “Hae jäseneksi” -välilehdeltä ja paperisia lomakkeita jaamme ja keräämme eri tapahtumissa. Toimitettuasi lomakkeen meille, saat sähköpostitse laskun jäsenmaksuasi varten. Maksettuasi laskun ja sen kirjauduttua tilillemme, lähetämme sinulle vahvistusviestin sähköpostilla jäsenyytesi alkamisesta.

Valittavanasi on erilaisia jäsenyyksiä. Varsinaiseksi jäseneksi voit hakea, jos olet 13-30-vuotias saamelaisnuori. Vuoden 2014 vuosikokouksessa päätettiin poistaa vuosijäsenyysvaihtoehto, mutta siihen mennessä vahvistetut vuosijäsenyydet pysyvät voimassa. Vuosijäsenmaksu on 5€. Vuodesta 2014 eteenpäin varsinaiset jäsenet maksavat kertaluontoisen ainaisjäsenmaksun, joka on 20 euroa.

Ainaisjäsenenä pysyt jäsenenämme, kunnes täytät 30 vuotta. Kannatusjäsenyys on tarkoitettu kaikille ihmisille ja yrityksille, jotka haluavat tukea saamelaisnuorten toimintaa Suomessa. Kannattajille jäsenmaksu on vapaavalintainen, kuitenkin vähintään 50 euroa.

Tällä hetkellä Suomen Saamelaisnuorilla on noin 130 jäsentä.

SSN:n jäsenenä pääset osallistumaan Saamenmaan kiinnostavimpiin nuorten tapahtumiin. Kevään kohokohtana mainittakoon salibandyn saamenmestaruuskisat, joissa SSN on onnistunut loistamaan jo useana vuonna. Vuoden 2012 kisoissa Uumajassa juhlittiin SSN:n tuplakultaa, kun sekä naisten että miesten joukkueet pelasivat kirkkaimmat mitalit Suomen puolelle. Kun liityt SSN:n jäseneksi, pääset halutessasi pelaamaan SSN:n menestyksekkäisiin joukkueisiin.

Vuosikokouksessa valitaan uusi hallitus ja jäsenet. Kokouksen yhteyteen järjestetään aina oheisohjelmaa, sillä se on vuoden tärkein jäsentapaamisemme. Vuonna 2012 Karigasniemellä järjestettyyn vuosikokoukseen osallistui ennätysmäärä jäseniä. SSN järjesti vuosikokouksen yhteydessä iltakonsertin, missä esiintyivät saamelaisartisti Ailu Valle ja uusi tulokas Irdon.

SSN haluaa tutustuttaa saamelaisnuoria koko Saamenmaahan ja järjestääkin jäsentapaamisia eri tapahtumien yhteyteen. Skábmagovat Inarissa, Hetan Marianpäivät, kansainvälinen alkuperäiskansafestivaali Riddu Riđđu Norjan puolella ja Ijahis Idja-festivaali ovat jo useampana vuonna kuuluneet SSN:n tapahtumakalenteriin. Myös uudet reissu- ja tapahtumaideat ovat aina tervetulleita! SSN haluaa kannustaa ja tukea jäseniensä osallistumista tapahtumiin, ja osallistuu jäseniensä matka-/yöpymis-/ruokailukustannuksiin. Näistä ilmoitetaan aina tapahtumakohtaisesti.

SSN tiedottaa jäseniään sähköisellä jäsenkirjeellä 2-6 kertaa vuodessa. Jäsenkirjeen avulla pysyt perillä siitä, mitä järjestössä tapahtuu milloinkin. Suunnitteilla on myös erilaisia jäsentuotteita.

Nettisivuiltamme löydät ajankohtaista tietoa SSN:n toiminnasta, saamelaisista, Saamenmaan tapahtumista, alkuperäiskansoista sekä kansainvälisistä alkuperäiskansojen tapahtumista. Sivuilta löydät myös yhteystietomme. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, jos haluat kysyä jotain tai ehdottaa meille uusia aluevaltauksia. Voit tutustua SSN:n toimintaan tarkemmin blogimme kautta. Sieltä löydät lisää tietoa viimeaikaisista päätöksistä ja tapahtumista, joissa olemme olleet mukana. Löydät meidät myös facebookista nimellä SSN – Suoma Sámi Nuorat. SSN:n tapahtumakutsut lähetetään facebook-ryhmän jäsenille.

Kaikkein parasta kuitenkin on, että liittyessäsi SSN:n jäseneksi saat läjäpäin uusia tuttavuuksia, kavereita, ystäviä, hengenheimolaisia ja sieluntovereita. Yhdistys pyrkii kokoamaan kaikki Suomen saamelaisnuoret yhteen sekä tekemään yhteistyötä myös muiden alkuperäiskansanuorten kanssa. Mukavilla reissuilla ja hauskoissa tapahtumissa tutustut uusiin, mielenkiintoisiin paikkoihin ja ihmisiin.